The hårolja

Damernas värld testar håroljor och ger vår Therapy age defying radiance oil ett fint betyg :)11222434_507531926066923_4963587267982569130_n (1)
Denna tynger inte ner håret och blir inte fet i håret, så den passar även de finaste håren. Ger en mjuk känsla i håret och ger en otrolig glans till längderna! Doftar godis!

Publicerad i Hårtips Taggar: , , , , , ,

Fransböj 2.0

I oktober (9/10) ska vi på kurs, en franspermanent i ny tappning, så kallad ”lash lift”.
Detta ger en böj som tidigare inte kunnat gjorts och har en bättre hållbarhet än de varianter som funnits tidigare.

Äntligen har vi hittat en behandling som ger dina fransar ett riktigt lyft och som håller!

Märket heter Ellebana: One Shot Lash Lift.14355071_1090368211000042_822119669967713970_n
Behandlingen tar ca 30min kommer kosta 595kr. Frans- och brynfärg kan göras i samband med denna behandling.

Med Elleebanas Lash Lift används silikonrullar istället för traditionella permanentrullar, detta ger en mer lyftande effekt då man kan böja fransen närmare fransroten än traditionellt och det blir lättare att forma böjen efter kundens förutsättningar.

Publicerad i Salong Barock Taggar: , , , , , , , , , , , ,

Olaplex Mini Treatments

Testa ”Olaplex mini treatments” för 50:- säg till vid behandling bara ;)olaplex-gatupratare-minitreatments
Obs! Ersätter ej ordinarie Olaplex- behandling (fristående, samband med annan behandling).

Publicerad i Salong Barock Taggar: , , ,

Internetköp

Vi pratar en del med våra kunder om e-handel och vad det innebär… Internet öppnar upp en hel värld som gör det möjligt för oss att få information och köpa saker på ett sätt som vi inte alltid är kapabla till fysiskt annars. Och med det sagt finns det både gott och ont!

Nackdelen med e-handel är att det bjuder in till många oseriösa aktörer som vill tjäna pengar men som inte bryr sig om vad de egentligen säljer.
T ex så finns det webbshops som köper in kopior av produkter som säljer de i tron av äkta vara så du som konsument lockas av ett billigare pris med tanke på att du gör världens fynd där du i verkligheten köper en dålig produkt som inte håller vad den lovar. Och vad har du betalat för då? En tub med ett namn med innehållslös funktion?

Vi som salong är en seriös aktör där vi köper från huvudleverantörer i Sverige där allt är kontrollerat via Läkemedelsverket och organisationer som KTF, Kemisk-Tekniska Leverantörsförbundet. Detta för att vi ska kunna stå för det vi säljer och veta vad vi utsätter oss för!
Därför kan vi aldrig heller konkurrera med denna prisjakt på internet eftersom vi följer svenska priser. Och nej. vi tjänar inte 100kr per schampoflaska bara för att du kan köpa den någon annanstans för 149kr istället för 219kr hos oss. Vi köper in de för inköpspris och följer leverantörens priser.

För ca 2 år sedan stämdes faktiskt 2st stora webbshops här i Sverige av KTF pga. manipulering av produkter och falskmärkta produkter!
Länk

Så lite varning ;)

  • Tänk logiskt, är det för bra för att vara sant så kanske du ska kolla upp företaget en extra gång?
  • Mejla till svenska leverantören/varumärket och fråga om de har X som återförsäljare. Är svaret ”nej”, ja, då vet du att de fått produkten från en annan aktör och frågan är då om det är äkta?
  • Ser produkten ut som den ska? Googla på bilder och kolla framförallt varumärkets hemsida så ser du den senaste produktdesignen. För vem vill köpa en gammal produkt som du inte vet hur länge den stått?
  • Luktar produkten konstigt? VARNING! Släng den på en gång! Förmodligen är den jättegammal (bakteriefrossa) eller så är det något annat äcklig istället för originalformulan. Tidigare tester på falska produkter har visat spår av urin, arsenik mm.
Publicerad i Shoppingtips Taggar: , ,

Storfavoriten

Favoriten i VeckoRevyn är vår Texturizing Volume Spray!10959830_451618264991623_856325485488822767_n
Detta är verkligen en av våra storsäljare, och det bästa av allt? Finns för blonda och för brunetter! Inget ”vitt damm” för de som har mörkare hårfärger alltså!

Publicerad i Hårtips Taggar: , , , , , , , , , , , , , ,

Noberu Of Sweden skäggolja

Lite info om hur du använder skäggolja.
Du kan applicera skäggolja dagligen. Det är upp till dig och ditt skägg. Det bästa tillfället är efter att du har tvättat skägget med skäggshampoo och använt skäggbalsam och när skägget är rent och fint. Olja och vatten funkar inte tillsammans så se till att skägget är så torrt som möjligt innan du börjar.

Många undrar hur mycket skäggolja man ska ta? Man kan faktiskt ta för mycket så det är viktigt att hitta rätt mängd för sin egen skäggväxt. Har man ett relativt kort skägg behöver man bara en halv pump. Ett större skägg kräver en hel pump.13880216_500773586788050_2995728130482160014_n

Skäggoljan droppas i ena handflatan, för att sen smörjas ut i båda handflatorna och fingrarna. Därefter börjar du massera in oljan uppifrån och ner, mitt på och på sidorna. Fortsätt med att lyfta skägget med fingrarna som en kam och massera in skäggoljan underifrån. På så sätt når du lite djupare ner i skägget.

För att få oljan att ytterligare fördelas jämnt, till alla skäggstrån och även ner till skäggbotten ska du sen använda en skäggkam eller skäggborste. När du kammar, se till att hålla kammen med tänderna vinkelrätt mot ansiktet och inte neråt. Återigen jobbar du först uppifrån och ner och sen åt andra hållet för att lyfta skägget och nå ända ner till huden under.

 

Boka skäggtrimmning hos oss och köp dina skäggprodukter på salongen.

Internetbokning: www.salongbarock.se

Publicerad i Hår Taggar: , , , , , ,

Utförsäljning 75%

13906724_1054247674612096_8660345358301540732_nUtförsäljning 75% rabatt på BellaPierre mineralsmink, med reservation för slutförsäljning!

Publicerad i Shoppingtips Taggar: , , , , , , , , , , ,

Brightening Blonde Box Trio

13393954_660976670722447_7247188448494711697_nVisste du att vår serie Brightening Blonde passar alla typer av hår och fungerar lika bra på mörka som blonda hår? Produkterna ger fukt och näring till håret samtidigt som de är färgbevarande.
I sommar kan du ta hand om ditt hår lite extra med vårt fina kit där du får schampo, conditioner och balm i serien för 478:- (ord. pris 717:-)

Gäller så långt lagret räcker.

Publicerad i Shoppingtips Taggar: , , , , , , , , ,

Olaplex no1

Olaplex lagar svavelbindningarna i håret. Detta har dem världspatent på vilket betyder att INGEN annan produkt gör samma sak.Olaplex_Logo_OL

Svavelbindningarna står för styrkan och elasticiteten i håret. Dessa är joniska och delar på sig av t ex kemiska behandlingar. När de delat på sig blir ca hälften av dessa till tioder. Dessa tioder äter upp det naturliga keratinet i håret.
Olaplex ser till att detta INTE sker!
Olaplex har patent på att länka ihop svavelbindningarna och därför finns det ingen annan produkt som gör detta. Olaplex har skapat en ny molekyl som deras produkter är baserad på.

Numera finns det olika produkter som påstår sig göra samma sak som Olaplex men de bygger inte på kemi, utan oftast silikoner, växtproteiner och andra filmbindande ämnen som lägger som som en hinna på hårstrået utan inverkan på den faktiska hårkvalitén!

Boka en Olaplex- behandling i samband med din färg eller klippning, eller som en fristående behandling.
Onlinebokning: www.salongbarock.se
Vi har även Olaplex no3 du kan använda själv hemma.olaplex

Publicerad i Hår Taggar: , , , , ,

TARA testar…

10346315_405354622951321_7900024176566160932_nFrån tidningen Tara fick både schampo och balsam i vår serie Thickening riktigt fint betyg! Inte konstigt att det är en favorit hos många av våra kunder ;)

Har du testat?

 

Publicerad i Hårtips Taggar: , , , ,

Stay True To Science!

Varje behandling med kemikalier, i solen, av mekaniskt slitage, av värmeverktyg på håret skapar en delning av svavelbindningarna. Då bildas två fria cysteiner. En singel cystein kan bilda ett perfekt par med en syremolekyl. Men ibland fastnar tre syremolekyler vid cysteinmolekylen, och då skapas istället sulfat, en cysteisk syra som ‘äter upp’ proteinerna i håret. Resultatet blir hår som är kluvet, skadat, torrt, glanslöst, frissigt och sprött.

Olaplex är en molekyl som binder sig till den ensamma cysteinen fortare än tre syremolekyler och hindrar på så sätt hindras den cysteiska syran från att bryta ned proteinet.

Olaplex har en unik patenterad formula för att kunna åstadkomma detta.

Olaplex är ingen inpackning eller ett balsam.

Det finns inget i Olaplexs formula som skadar ett hår utan tillsammans med frisörens kunskap kan man åstadkomma resultat som ej tidigare varit möjligt.

Olaplex är en sann ”Game Changer!”olaplex sundsvall

Publicerad i Hårtips

Extremfärg: Silver/grått/pastell

Just nu är det väldigt vanligt att vi får in kunder som vill färga håret grått/silver.

Här kommer lite nyttig information för er:
För att få en fin nyans av grått måste håret vitblekas först. Uppljusning av hår går igenom följande skala: Svart-brunt-rött-orange-gult-vitt. Dessa stadium måste blekas bort. Det går alltså inte att lägga en grå ton på ett hår som har andra nyanser än vitt som grund. Finns gulhet, eller till och med orangehet kvar kommer gråtoningen få en annan nyans. Tänk som exempel, att du använder en grå tushpenna på ett gult papper, vad händer med nyansen då? Den blir grön, eller brunaktig. För att få helt vitblekt, kan det behövas blekas i flera omgångar, med ett par månaders mellanrum. Detta gäller även andra pastellnyanser, när man vill ha en extremfärg.
Om man har färgat hår sedan tidigare är det ett större projekt att få de ljust än vad det är på ett ofärgat hår, då konstpigment kan vara väldigt svåra att få bort.
Vi hjälper er mer än gärna att färga håret grått. Vi använder oss alltid av Olaplex när vi bleker, vilket gör att vi kan pusha blekningsprocessen lite extra utan att det sliter mer. Självklart gör vi allt vi kan med våran expertis för att få ett resultat så nära målbilden som möjligt, men önskar att ni ska ha rimliga förväntningar om vad som går att uppnå vid en första behandling. IMG_20160303_144646

Publicerad i Hårtips, Kunder