Skador på Hår!

1- Skador på fjällskiktet.
En stor del av den glans som gör friskt hår så attraktivt beror på fjällskiktets hälsa. Det är därför Olje ( silikon ) serum är så populära. Intakta fjäll är släta och blanka, och reflekterar ljuset från deras ytor. Det första som skadas på ett hår är just fjällskiktet. Det är när detta lager av skydd börjar resa på sig och tappar förmågan att stängas samt blir tunnare som gör att håret känns strävt och glanslöst.
Detta kan orsakas av användning av mindre bra hårprodukter, styling verktyg, dålig styling tekniker, värme styling, sol, vind, och kemiska behandlingar.
När fjällskiktet är stängd och slätt reflekterar mer ljus, vilket gör håret mer glansigt. Ta en liten del av håret och börjar vid hårbotten kör fingrertopparna längst stråt ut mot toppen; en öppet fjällskikt kommer att känna skrovlig och har en friktion vid detta test. Olaplex stärker fjällskiktet men vid extrema skada så är det endast dessa serum som tillfälligt kan plåstra om håret och ge den en glans och mindre tovigt.
2- Fuktbrist
Ett friskt hår har en naturlig förmåga att hålla kvar fukt molekyler även när det verkar helt torr. Vatten är en tung molekyl som addera vikt till håret. men lite vatten är en del av hårets anatomi. Detta behöver vi se till stannar i håret och inte torkas ut. När fjällskiktet är skadat på håret så börjar håret börjar förlora fukt. När håret förlorar sin naturliga fuktinnehåll förlorar också håret sin vikt. Hår som visar på fuktförlust kan vara flyga iväg eller ”statisk”. Om ett hår, i ett sträcktest, lätt snäpper av så beroende det ofta på fuktbrist då håret blivit uttorkat. Att smörja fjällskiktet och använda tex kokosolja som stänger in den fukt håret behöver är viktigt för att bibehålla en rätt fukt balans. Blekning och utradering av hårets pigment bidrar till en fuktbrist och därför viktigt att ge dessa blekta hår mycket fukt.
3 – Proteinbrist
Proteiner och naturliga amino syror, fetter och lipider är några av det naturliga i håret som ger håret sin glans, flexibilitet och styrka.
När håret har en långvarig skada på fjällskiktet, och har förlorat sin fukthalt, kommer det då också att börja förlora sitt värdefulla protein.
Pigmentmolekylerna i hårfärg och protein har mycket liknande strukturer. Om håret har genomgått en pigmentförändring av någon slag (sol blekning, kemiska service, etc.) har också förmodligen upplevt proteinförlust. Håret blir tråkig och torrt i utseende, flygigt, och kommer att känna grovt och risigt. I blött tillstånd väldigt poröst. Ett sträcktest där håret går att expandera men återfår inte sin ursprungliga form tyder på proteinbrist. Olaplex förhindrar att detta protein urholkas vid kemisk behandling men hjälper också att bibehålla en hälsosam protein och fukt sammansättning i håret vid vardagligt slitage. Men en bra proteininpackning kan du tillfälligt fylla upp håret med dessa proteiner för att få håret mer stabilt och också hjälpa till att bevara fukten i håret. Fyll alltid på med protein efter en färgbehandling istället för innan då pigmenten behöver plats för att utvecklas.
4- Brist på elasticitet.
Förlust av elasticitet är resultatet av håret att förlora så mycket fukt och protein som den förlorar sin förmåga att hålla ihop locken.. Håret blir svag, torrt och sprött, förlorar sin naturliga förmåga att expandera och dra ihop sig.
Det är då kluvna toppar och brott inträffar. Med rätt behandling kan vi tillfälligt reparerar detta med bra inpackningar. Men vi kan göra mycket för att förebygga dessa skador.
Orsaka förlust av elasticiteten orsakas av intensiv exponering för sol, vind, vatten, värme, kemiska behandlingar, dålig kvalitet schampo, balsam, styling och verktyg.
När håret har upplevt förlusten av elasticiten tenderar lockarna att försvinna. På denna nivå har det skada håret har förlorat sin naturliga förmåga att sträcka ut och dra tillbaka. Olaplex hjälper till att skapa kovalenta svavelbryggor. Dessa hjälper till att få en extra styrka i locken och stärker upp hårets elasticitet.- Caroline Jäderblom, Olaplex tekniker

Publicerad i Hår

Ellebana One Shot LashLift

Nu börja vi med franspermanent igen! Ja, vi slutade med den förra för flera år sedan eftersom vi inte tyckte den var tillräckligt bra, men nu har det kommit en ny typ av franspermanent som håller vad den lovar!
xbefore_and_after_elleebana_eutwvhn-width-700-png-pagespeed-ic-jdxo5ej7to ellee-lash-lift-b4-after-crop-web
Franspermanenten är från märket Ellebana och heter One Shot Lash Lift som ger en riktig böj som håller länge!
Det finns olika storlekar vi kan jobba efter så detta passar alla oavsett franslängd. Perfekt för er som inte vill göra fransförlängning men vill ha ett piggare utseende då ögonen gör så mycket för ansiktet!

Fransböjen håller så länge som dina egna fransar sitter kvar så när din hårcykel ändras så kommer effekten gradvis tappas eftersom det växer ut nya fransar. En franscykel är ca 2 månader och alla hårstrån är i olika faser av denna livscykel.

Franspermanenten tar ca 30min och man kan även färga fransarna och brynen i samband med denna behandling.
Pris 595kr.

Publicerad i Salong Barock Taggar: , , , , , , , ,

AntiDot Pro

Vi har en ny produkt som heter Antidot Pro, detta blandas i färgen eller i blekningen för att inte irritera hårbotten. 14560050_1102231569813706_2991384378571687533_o

*Priserna kommer justeras 1 december och då kommer detta ingå i färgbehandlingen.

Publicerad i Salong Barock Taggar: , , , , , , , , , , ,

Ta hand om ditt skägg

Påfyllning av skäggprodukterna igår!

14560034_1102841899752673_5406984479560173841_o

Noberu skäggvård har ett sortiment av schampo, balsam, balm, vax, olja, kam/borste mm.

Boka skäggtrimning på www.salongbarock.se i samband med din nästa klippning ;)

Publicerad i Salong Barock Taggar: , , , , , , , , , , , , , ,

The hårolja

Damernas värld testar håroljor och ger vår Therapy age defying radiance oil ett fint betyg :)11222434_507531926066923_4963587267982569130_n (1)
Denna tynger inte ner håret och blir inte fet i håret, så den passar även de finaste håren. Ger en mjuk känsla i håret och ger en otrolig glans till längderna! Doftar godis!

Publicerad i Hårtips Taggar: , , , , , ,

Fransböj 2.0

I oktober (9/10) ska vi på kurs, en franspermanent i ny tappning, så kallad ”lash lift”.
Detta ger en böj som tidigare inte kunnat gjorts och har en bättre hållbarhet än de varianter som funnits tidigare.

Äntligen har vi hittat en behandling som ger dina fransar ett riktigt lyft och som håller!

Märket heter Ellebana: One Shot Lash Lift.14355071_1090368211000042_822119669967713970_n
Behandlingen tar ca 30min kommer kosta 595kr. Frans- och brynfärg kan göras i samband med denna behandling.

Med Elleebanas Lash Lift används silikonrullar istället för traditionella permanentrullar, detta ger en mer lyftande effekt då man kan böja fransen närmare fransroten än traditionellt och det blir lättare att forma böjen efter kundens förutsättningar.

Publicerad i Salong Barock Taggar: , , , , , , , , , , , ,

Olaplex Mini Treatments

Testa ”Olaplex mini treatments” för 50:- säg till vid behandling bara ;)olaplex-gatupratare-minitreatments
Obs! Ersätter ej ordinarie Olaplex- behandling (fristående, samband med annan behandling).

Publicerad i Salong Barock Taggar: , , ,

Internetköp

Vi pratar en del med våra kunder om e-handel och vad det innebär… Internet öppnar upp en hel värld som gör det möjligt för oss att få information och köpa saker på ett sätt som vi inte alltid är kapabla till fysiskt annars. Och med det sagt finns det både gott och ont!

Nackdelen med e-handel är att det bjuder in till många oseriösa aktörer som vill tjäna pengar men som inte bryr sig om vad de egentligen säljer.
T ex så finns det webbshops som köper in kopior av produkter som säljer de i tron av äkta vara så du som konsument lockas av ett billigare pris med tanke på att du gör världens fynd där du i verkligheten köper en dålig produkt som inte håller vad den lovar. Och vad har du betalat för då? En tub med ett namn med innehållslös funktion?

Vi som salong är en seriös aktör där vi köper från huvudleverantörer i Sverige där allt är kontrollerat via Läkemedelsverket och organisationer som KTF, Kemisk-Tekniska Leverantörsförbundet. Detta för att vi ska kunna stå för det vi säljer och veta vad vi utsätter oss för!
Därför kan vi aldrig heller konkurrera med denna prisjakt på internet eftersom vi följer svenska priser. Och nej. vi tjänar inte 100kr per schampoflaska bara för att du kan köpa den någon annanstans för 149kr istället för 219kr hos oss. Vi köper in de för inköpspris och följer leverantörens priser.

För ca 2 år sedan stämdes faktiskt 2st stora webbshops här i Sverige av KTF pga. manipulering av produkter och falskmärkta produkter!
Länk

Så lite varning ;)

  • Tänk logiskt, är det för bra för att vara sant så kanske du ska kolla upp företaget en extra gång?
  • Mejla till svenska leverantören/varumärket och fråga om de har X som återförsäljare. Är svaret ”nej”, ja, då vet du att de fått produkten från en annan aktör och frågan är då om det är äkta?
  • Ser produkten ut som den ska? Googla på bilder och kolla framförallt varumärkets hemsida så ser du den senaste produktdesignen. För vem vill köpa en gammal produkt som du inte vet hur länge den stått?
  • Luktar produkten konstigt? VARNING! Släng den på en gång! Förmodligen är den jättegammal (bakteriefrossa) eller så är det något annat äcklig istället för originalformulan. Tidigare tester på falska produkter har visat spår av urin, arsenik mm.
Publicerad i Shoppingtips Taggar: , ,

Storfavoriten

Favoriten i VeckoRevyn är vår Texturizing Volume Spray!10959830_451618264991623_856325485488822767_n
Detta är verkligen en av våra storsäljare, och det bästa av allt? Finns för blonda och för brunetter! Inget ”vitt damm” för de som har mörkare hårfärger alltså!

Publicerad i Hårtips Taggar: , , , , , , , , , , , , , ,

Noberu Of Sweden skäggolja

Lite info om hur du använder skäggolja.
Du kan applicera skäggolja dagligen. Det är upp till dig och ditt skägg. Det bästa tillfället är efter att du har tvättat skägget med skäggshampoo och använt skäggbalsam och när skägget är rent och fint. Olja och vatten funkar inte tillsammans så se till att skägget är så torrt som möjligt innan du börjar.

Många undrar hur mycket skäggolja man ska ta? Man kan faktiskt ta för mycket så det är viktigt att hitta rätt mängd för sin egen skäggväxt. Har man ett relativt kort skägg behöver man bara en halv pump. Ett större skägg kräver en hel pump.13880216_500773586788050_2995728130482160014_n

Skäggoljan droppas i ena handflatan, för att sen smörjas ut i båda handflatorna och fingrarna. Därefter börjar du massera in oljan uppifrån och ner, mitt på och på sidorna. Fortsätt med att lyfta skägget med fingrarna som en kam och massera in skäggoljan underifrån. På så sätt når du lite djupare ner i skägget.

För att få oljan att ytterligare fördelas jämnt, till alla skäggstrån och även ner till skäggbotten ska du sen använda en skäggkam eller skäggborste. När du kammar, se till att hålla kammen med tänderna vinkelrätt mot ansiktet och inte neråt. Återigen jobbar du först uppifrån och ner och sen åt andra hållet för att lyfta skägget och nå ända ner till huden under.

 

Boka skäggtrimmning hos oss och köp dina skäggprodukter på salongen.

Internetbokning: www.salongbarock.se

Publicerad i Hår Taggar: , , , , , ,

Utförsäljning 75%

13906724_1054247674612096_8660345358301540732_nUtförsäljning 75% rabatt på BellaPierre mineralsmink, med reservation för slutförsäljning!

Publicerad i Shoppingtips Taggar: , , , , , , , , , , ,

Brightening Blonde Box Trio

13393954_660976670722447_7247188448494711697_nVisste du att vår serie Brightening Blonde passar alla typer av hår och fungerar lika bra på mörka som blonda hår? Produkterna ger fukt och näring till håret samtidigt som de är färgbevarande.
I sommar kan du ta hand om ditt hår lite extra med vårt fina kit där du får schampo, conditioner och balm i serien för 478:- (ord. pris 717:-)

Gäller så långt lagret räcker.

Publicerad i Shoppingtips Taggar: , , , , , , , , ,