Noberu Of Sweden skäggolja

Lite info om hur du använder skäggolja.
Du kan applicera skäggolja dagligen. Det är upp till dig och ditt skägg. Det bästa tillfället är efter att du har tvättat skägget med skäggshampoo och använt skäggbalsam och när skägget är rent och fint. Olja och vatten funkar inte tillsammans så se till att skägget är så torrt som möjligt innan du börjar.

Många undrar hur mycket skäggolja man ska ta? Man kan faktiskt ta för mycket så det är viktigt att hitta rätt mängd för sin egen skäggväxt. Har man ett relativt kort skägg behöver man bara en halv pump. Ett större skägg kräver en hel pump.13880216_500773586788050_2995728130482160014_n

Skäggoljan droppas i ena handflatan, för att sen smörjas ut i båda handflatorna och fingrarna. Därefter börjar du massera in oljan uppifrån och ner, mitt på och på sidorna. Fortsätt med att lyfta skägget med fingrarna som en kam och massera in skäggoljan underifrån. På så sätt når du lite djupare ner i skägget.

För att få oljan att ytterligare fördelas jämnt, till alla skäggstrån och även ner till skäggbotten ska du sen använda en skäggkam eller skäggborste. När du kammar, se till att hålla kammen med tänderna vinkelrätt mot ansiktet och inte neråt. Återigen jobbar du först uppifrån och ner och sen åt andra hållet för att lyfta skägget och nå ända ner till huden under.

 

Boka skäggtrimmning hos oss och köp dina skäggprodukter på salongen.

Internetbokning: www.salongbarock.se

Publicerad i Hår Taggar: , , , , , ,

Utförsäljning 75%

13906724_1054247674612096_8660345358301540732_nUtförsäljning 75% rabatt på BellaPierre mineralsmink, med reservation för slutförsäljning!

Publicerad i Shoppingtips Taggar: , , , , , , , , , , ,

Brightening Blonde Box Trio

13393954_660976670722447_7247188448494711697_nVisste du att vår serie Brightening Blonde passar alla typer av hår och fungerar lika bra på mörka som blonda hår? Produkterna ger fukt och näring till håret samtidigt som de är färgbevarande.
I sommar kan du ta hand om ditt hår lite extra med vårt fina kit där du får schampo, conditioner och balm i serien för 478:- (ord. pris 717:-)

Gäller så långt lagret räcker.

Publicerad i Shoppingtips Taggar: , , , , , , , , ,

Olaplex no1

Olaplex lagar svavelbindningarna i håret. Detta har dem världspatent på vilket betyder att INGEN annan produkt gör samma sak.Olaplex_Logo_OL

Svavelbindningarna står för styrkan och elasticiteten i håret. Dessa är joniska och delar på sig av t ex kemiska behandlingar. När de delat på sig blir ca hälften av dessa till tioder. Dessa tioder äter upp det naturliga keratinet i håret.
Olaplex ser till att detta INTE sker!
Olaplex har patent på att länka ihop svavelbindningarna och därför finns det ingen annan produkt som gör detta. Olaplex har skapat en ny molekyl som deras produkter är baserad på.

Numera finns det olika produkter som påstår sig göra samma sak som Olaplex men de bygger inte på kemi, utan oftast silikoner, växtproteiner och andra filmbindande ämnen som lägger som som en hinna på hårstrået utan inverkan på den faktiska hårkvalitén!

Boka en Olaplex- behandling i samband med din färg eller klippning, eller som en fristående behandling.
Onlinebokning: www.salongbarock.se
Vi har även Olaplex no3 du kan använda själv hemma.olaplex

Publicerad i Hår Taggar: , , , , ,

TARA testar…

10346315_405354622951321_7900024176566160932_nFrån tidningen Tara fick både schampo och balsam i vår serie Thickening riktigt fint betyg! Inte konstigt att det är en favorit hos många av våra kunder ;)

Har du testat?

 

Publicerad i Hårtips Taggar: , , , ,

Stay True To Science!

Varje behandling med kemikalier, i solen, av mekaniskt slitage, av värmeverktyg på håret skapar en delning av svavelbindningarna. Då bildas två fria cysteiner. En singel cystein kan bilda ett perfekt par med en syremolekyl. Men ibland fastnar tre syremolekyler vid cysteinmolekylen, och då skapas istället sulfat, en cysteisk syra som ‘äter upp’ proteinerna i håret. Resultatet blir hår som är kluvet, skadat, torrt, glanslöst, frissigt och sprött.

Olaplex är en molekyl som binder sig till den ensamma cysteinen fortare än tre syremolekyler och hindrar på så sätt hindras den cysteiska syran från att bryta ned proteinet.

Olaplex har en unik patenterad formula för att kunna åstadkomma detta.

Olaplex är ingen inpackning eller ett balsam.

Det finns inget i Olaplexs formula som skadar ett hår utan tillsammans med frisörens kunskap kan man åstadkomma resultat som ej tidigare varit möjligt.

Olaplex är en sann ”Game Changer!”olaplex sundsvall

Publicerad i Hårtips

Extremfärg: Silver/grått/pastell

Just nu är det väldigt vanligt att vi får in kunder som vill färga håret grått/silver.

Här kommer lite nyttig information för er:
För att få en fin nyans av grått måste håret vitblekas först. Uppljusning av hår går igenom följande skala: Svart-brunt-rött-orange-gult-vitt. Dessa stadium måste blekas bort. Det går alltså inte att lägga en grå ton på ett hår som har andra nyanser än vitt som grund. Finns gulhet, eller till och med orangehet kvar kommer gråtoningen få en annan nyans. Tänk som exempel, att du använder en grå tushpenna på ett gult papper, vad händer med nyansen då? Den blir grön, eller brunaktig. För att få helt vitblekt, kan det behövas blekas i flera omgångar, med ett par månaders mellanrum. Detta gäller även andra pastellnyanser, när man vill ha en extremfärg.
Om man har färgat hår sedan tidigare är det ett större projekt att få de ljust än vad det är på ett ofärgat hår, då konstpigment kan vara väldigt svåra att få bort.
Vi hjälper er mer än gärna att färga håret grått. Vi använder oss alltid av Olaplex när vi bleker, vilket gör att vi kan pusha blekningsprocessen lite extra utan att det sliter mer. Självklart gör vi allt vi kan med våran expertis för att få ett resultat så nära målbilden som möjligt, men önskar att ni ska ha rimliga förväntningar om vad som går att uppnå vid en första behandling. IMG_20160303_144646

Publicerad i Hårtips, Kunder

Malibu C – Hard water

Avlägsnar mineraler & missfärgningar.
Kitet innehåller schampo, balsam och engångspåsar för ”djuprensning”.HardWaterWellness

Varför Hard Water?

  • Tar naturligt bort kalkavlagringar och orenheter, vilket lämnar håret mjukare och mer glansfullt
  • ƒƒEliminerar missfärgningar och skador orsakade av mineralupptag
  • Vitaminrik formula som penetrerar hårstråt på djupet för en överlägsen fuktighetsbevarelse

Schampot och balsamet i denna serie gör så att håret inte missfärgas av vattnet/mineralerna i vattnet som kommer från gamla kopparrör, egen brunn, klor mm.

Användning:

Använd minst en gång i veckan: Schamponera, skölj och häll Hard Water-kristallerna i handlflatan. Gnugga händerna och addera vatten för att kristallerna ska lösas upp. Applicera och krama igenom produkten i hela håret, låt sedan verka i upp till 5 minuter. Skölj. Schamponera och skölj sedan igenom noggrant. Applicera balsam och skölj. För skadat hår rekommenderar vi Malibu C Miracle Repair som balsam.

Hard Water kitet kostar 399kr.

Publicerad i Hårtips, Salong Barock Taggar: , , , ,

6års Jubileum!

Välkommen 30/7 för vårt event där vi firar salongen 6år! Vi bjuder på tilltugg och dryck 13-16.00

Happenings:

  • Sminkning & hårstyling (30min)
  • Fotning av StudioUnik
  • Tävling, vinn en Olaplex- behanling värde 1200kr
  • Hennamålning av Noura Madelene
  • Utlottning av en plattång (värde 1495kr), alla som handlar får en vinstchans!
  • Goodiebags till de första 30st som kommer ;)13559098_10153614750446937_3908558613323169434_o

Läs mer om eventet på Facebook: https://www.facebook.com/events/1660255604298393/
Och anmäl er!

Har ni inte Facebook så kommentera här ;)

Publicerad i Salong Barock

Ska du gifta dig?

Det är en stor dag och allt ska planeras in i minsta detalj.
Hår och make up är såklart en av de viktigaste detaljerna och vi på Salong Barock ser till att Du blir ditt absolut vackraste Jag!

1före2
Boka i god tid! Tiderna är begränsade.
Bokning för 2017 är öppen.

Mejla info@salongbarock eller välkommen in på salongen :)

Publicerad i Bröllop & bal Taggar: , , , , , , , , ,

HårDETOX

Vi har en behandling som heter HårDetox och vad innebär det?

Vi arbetar med en produkt som heter Crystal Gel, som tar bort beläggningar i håret från metaller, silikoner mm. som satt sig på hårstrået.

Detta är en riktig rensning som vi rekommenderar för dem med egen brunn, bor i hus med gamla kopparrör eftersom håret blir missfärgat, lätt grönt!
Vi rekommenderar även detta till dem som ska byta hårfärg eller göra en crazy color, då du rensar håret från ämnen som kan sitta utanpå hårstrået som gör att färgen inte kan sätta sig ordentligt. Gör man denna behandling innan har man bästa förutsättningarna för en jämna och mer hållbar hårfärg!

Kostar 600kr extra i samband med en annan behandling.60935507-GwYJD

Produkten är helt vegansk och innehller inga skadliga ämnen! Detta påverkar inte din hårkvalitét!

Ingredienser
Sodium Gluconate, Ascorbic Acid, Xanthan Gum, Disodium EDTA.

 

Ditt hår utsätts ständigt för skadliga ämnen som till exempel mineraler, metaller och läkemedel. Dessa finns i luften runt omkring oss och i duschvattnet. De skapar missfärgningar i håret och försvårar färgupptagningen när du vill gå från en färg till en annan. Med Crystal gel förbereder du ditt hår för bättre färgupptagning genom att rensa håret från beläggningar och andra färgblockerande ämnen. Crystal gel återställer även pH-värdet i ditt hår och skyddar din hårbotten från irritation.

”Rensa/detoxa ditt hår från beläggningar och skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat färgresultat.” 

Boka tid HÄR.

Publicerad i Hårtips, Salong Barock Taggar: , , , , , , , , , , ,

Label.m Brightening Blonde

10625128_384516078368509_4839727596432449158_nLabel M Brightening Blonde serie består av schampo, balsam och hårkräm.
Den perfekta serien för dig som har blont hår och vill slippa gula toner.
Produkterna ger fukt, näring och ett färgbevarande skydd samtidigt som de är uppljusande!

Publicerad i Hårtips Taggar: , , , , , ,