Stay True To Science!

Varje behandling med kemikalier, i solen, av mekaniskt slitage, av värmeverktyg på håret skapar en delning av svavelbindningarna. Då bildas två fria cysteiner. En singel cystein kan bilda ett perfekt par med en syremolekyl. Men ibland fastnar tre syremolekyler vid cysteinmolekylen, och då skapas istället sulfat, en cysteisk syra som ‘äter upp’ proteinerna i håret. Resultatet blir hår som är kluvet, skadat, torrt, glanslöst, frissigt och sprött.

Olaplex är en molekyl som binder sig till den ensamma cysteinen fortare än tre syremolekyler och hindrar på så sätt hindras den cysteiska syran från att bryta ned proteinet.

Olaplex har en unik patenterad formula för att kunna åstadkomma detta.

Olaplex är ingen inpackning eller ett balsam.

Det finns inget i Olaplexs formula som skadar ett hår utan tillsammans med frisörens kunskap kan man åstadkomma resultat som ej tidigare varit möjligt.

Olaplex är en sann ”Game Changer!”olaplex sundsvall

Publicerad i Hårtips

Extremfärg: Silver/grått/pastell

Just nu är det väldigt vanligt att vi får in kunder som vill färga håret grått/silver.

Här kommer lite nyttig information för er:
För att få en fin nyans av grått måste håret vitblekas först. Uppljusning av hår går igenom följande skala: Svart-brunt-rött-orange-gult-vitt. Dessa stadium måste blekas bort. Det går alltså inte att lägga en grå ton på ett hår som har andra nyanser än vitt som grund. Finns gulhet, eller till och med orangehet kvar kommer gråtoningen få en annan nyans. Tänk som exempel, att du använder en grå tushpenna på ett gult papper, vad händer med nyansen då? Den blir grön, eller brunaktig. För att få helt vitblekt, kan det behövas blekas i flera omgångar, med ett par månaders mellanrum. Detta gäller även andra pastellnyanser, när man vill ha en extremfärg.
Om man har färgat hår sedan tidigare är det ett större projekt att få de ljust än vad det är på ett ofärgat hår, då konstpigment kan vara väldigt svåra att få bort.
Vi hjälper er mer än gärna att färga håret grått. Vi använder oss alltid av Olaplex när vi bleker, vilket gör att vi kan pusha blekningsprocessen lite extra utan att det sliter mer. Självklart gör vi allt vi kan med våran expertis för att få ett resultat så nära målbilden som möjligt, men önskar att ni ska ha rimliga förväntningar om vad som går att uppnå vid en första behandling. IMG_20160303_144646

Publicerad i Hårtips, Kunder

Malibu C – Hard water

Avlägsnar mineraler & missfärgningar.
Kitet innehåller schampo, balsam och engångspåsar för ”djuprensning”.HardWaterWellness

Varför Hard Water?

  • Tar naturligt bort kalkavlagringar och orenheter, vilket lämnar håret mjukare och mer glansfullt
  • ƒƒEliminerar missfärgningar och skador orsakade av mineralupptag
  • Vitaminrik formula som penetrerar hårstråt på djupet för en överlägsen fuktighetsbevarelse

Schampot och balsamet i denna serie gör så att håret inte missfärgas av vattnet/mineralerna i vattnet som kommer från gamla kopparrör, egen brunn, klor mm.

Användning:

Använd minst en gång i veckan: Schamponera, skölj och häll Hard Water-kristallerna i handlflatan. Gnugga händerna och addera vatten för att kristallerna ska lösas upp. Applicera och krama igenom produkten i hela håret, låt sedan verka i upp till 5 minuter. Skölj. Schamponera och skölj sedan igenom noggrant. Applicera balsam och skölj. För skadat hår rekommenderar vi Malibu C Miracle Repair som balsam.

Hard Water kitet kostar 399kr.

Publicerad i Hårtips, Salong Barock Taggar: , , , ,

6års Jubileum!

Välkommen 30/7 för vårt event där vi firar salongen 6år! Vi bjuder på tilltugg och dryck 13-16.00

Happenings:

  • Sminkning & hårstyling (30min)
  • Fotning av StudioUnik
  • Tävling, vinn en Olaplex- behanling värde 1200kr
  • Hennamålning av Noura Madelene
  • Utlottning av en plattång (värde 1495kr), alla som handlar får en vinstchans!
  • Goodiebags till de första 30st som kommer ;)13559098_10153614750446937_3908558613323169434_o

Läs mer om eventet på Facebook: https://www.facebook.com/events/1660255604298393/
Och anmäl er!

Har ni inte Facebook så kommentera här ;)

Publicerad i Salong Barock

Ska du gifta dig?

Det är en stor dag och allt ska planeras in i minsta detalj.
Hår och make up är såklart en av de viktigaste detaljerna och vi på Salong Barock ser till att Du blir ditt absolut vackraste Jag!

1före2
Boka i god tid! Tiderna är begränsade.
Bokning för 2017 är öppen.

Mejla info@salongbarock eller välkommen in på salongen :)

Publicerad i Bröllop & bal Taggar: , , , , , , , , ,

HårDETOX

Vi har en behandling som heter HårDetox och vad innebär det?

Vi arbetar med en produkt som heter Crystal Gel, som tar bort beläggningar i håret från metaller, silikoner mm. som satt sig på hårstrået.

Detta är en riktig rensning som vi rekommenderar för dem med egen brunn, bor i hus med gamla kopparrör eftersom håret blir missfärgat, lätt grönt!
Vi rekommenderar även detta till dem som ska byta hårfärg eller göra en crazy color, då du rensar håret från ämnen som kan sitta utanpå hårstrået som gör att färgen inte kan sätta sig ordentligt. Gör man denna behandling innan har man bästa förutsättningarna för en jämna och mer hållbar hårfärg!

Kostar 600kr extra i samband med en annan behandling.60935507-GwYJD

Produkten är helt vegansk och innehller inga skadliga ämnen! Detta påverkar inte din hårkvalitét!

Ingredienser
Sodium Gluconate, Ascorbic Acid, Xanthan Gum, Disodium EDTA.

 

Ditt hår utsätts ständigt för skadliga ämnen som till exempel mineraler, metaller och läkemedel. Dessa finns i luften runt omkring oss och i duschvattnet. De skapar missfärgningar i håret och försvårar färgupptagningen när du vill gå från en färg till en annan. Med Crystal gel förbereder du ditt hår för bättre färgupptagning genom att rensa håret från beläggningar och andra färgblockerande ämnen. Crystal gel återställer även pH-värdet i ditt hår och skyddar din hårbotten från irritation.

”Rensa/detoxa ditt hår från beläggningar och skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat färgresultat.” 

Boka tid HÄR.

Publicerad i Hårtips, Salong Barock Taggar: , , , , , , , , , , ,

Label.m Brightening Blonde

10625128_384516078368509_4839727596432449158_nLabel M Brightening Blonde serie består av schampo, balsam och hårkräm.
Den perfekta serien för dig som har blont hår och vill slippa gula toner.
Produkterna ger fukt, näring och ett färgbevarande skydd samtidigt som de är uppljusande!

Publicerad i Hårtips Taggar: , , , , , ,

Varning!

Vill skriva detta inlägg för att informera om blondprodukter som skadar håret! Detta gäller produkter som blondspray och andra blondprodukter som är en quick fix i duschen.

Vanligast är blondspray och som det låter är detta en produkt man sprayar på håret som ger en ljusare effekt.

Vad är farligt?
Produkten är en blekning i svagare dos MEN detta är kvar i håret så oavsett hur svag produkten är, som är kvar i håret desto starkare effekt på håret och detta resulterar i ett MER slitet hår!

Denna innehåller väteperoxid för att bleka håret under dagen. Speciellt farligt är det när man går ut i värmen och solen med denna produkt i håret.
Många upplever att håret går av och oftast vill vi frisörer inte ens röra dessa hår då det är så kompromissat i kvalitén.

Vad är skillnaden?
När vi bleker håret på salong blandar vi blekning med Olaplex vilket gör mindre skada på hårets kvalité och sen har vi professionella produkter på salongen som avslutar oxidationen av blekningen så håret inte fortsätter att påverkas. En blekning slutar inte att verka bara för att du sköljer håret, inte ens alla schampo och balsam avslutar färgprocessen…

Hur räddar man ett hår?
Vid det här laget om man använt en sådan blondprodukt så har håret redan fått en kemisk behandling, oavsett hur blond eller ”lite” blond du blivit tar det lika stor skada på håret!
Viktigt att tänka på efter färg/blekning/permanent osv. är att håret behöver fukt, olja, keratin/protein och Olaplex i olika mängder beroende på hårets skick.
Boka en enskild Olaplex- behandling på salong, köp med Olaplex no3 hem och varva detta med en fuktinpackning. Daglig skötsel är A och O, hårolja, leave in balsam, värmeskydd vid användning av plattång/fön/locktång mm.
En klippning för att få bort de yttersta skadade stråna är en bra idé ;)

Ett hår som blivit utsatt för denna kemiska behandling behöver tid för att återhämta sig, så man måste ha tålamod!

 

Ps. Citron i håret medan man solar rekommenderar vi såklart inte heller! Boka ett besök hos frisören istället, mycket säkrare för håret :)

 

Har ni använt någon sådan blondprodukt innan? Kommentera gärna!

Publicerad i Hårtips, Läsarfrågor & svar Taggar: , , , , ,

Magi med Mago Extensions

PhotoGrid_1466003617444Skonsammaste och miljövänligaste metoden på marknaden. Certifierat högkvalitets löshår. Lyx!
Av Dorion.

Publicerad i Kunder Taggar: , , , , , ,

Kärlek till håret

Ta hand om ditt hår med vår hårinpackning Honey & Oat Mask från Label.m. 13438830_664680337018747_6362195058623718334_n
Den återfuktar, stärker och får ditt hår att kännas friskt!

Pris 219kr.

Publicerad i Salong Barock Taggar: , , , , , , , , ,

Keratin, sommar och sol!

Keratinbehandlingar
Även om detta kan verka som en idealisk sommarbehandling så är detta inte en bra kombo, så om du planerar att resa till varmare breddgrader och har gjort en keratinbehandling så undvik att doppa håret när du badar för saltvatten löser upp keratinet. Saltvatten och keratin är tyvärr en dålig kombination.

Om Keratin Behandlingar
Hår innehåller en viss mängd keratin. Kvinnor med lockigare hår har i allmänhet mindre keratin än de med rakt hår. Keratin behandlingar förseglar med proteinet keratin håret, som lämnar det rakare och mer hanterbar.

Saltvatten
Saltvatten rensar hår på keratin, vilket innebär att den behandling du gör kommer att förstöras. Natrium (Salt) öppnar upp ditt fjällskikt och bryter ned hårets keratin tömmer håren på fukt. Om du tror att då är det bara att hoppa i en pool istället, tänk om! Tyvärr, klor gör exakt samma sak. På med badmössan och njut av dina lata dagar och ta hand om ditt hår ;)IMG_5012-1-2

Snart är sommaren här!

Modell: Louise
Smink & Hår: Salong Barock
Bild: Fotograf MissJeni

Publicerad i Hårtips

Färgsprakande hår

2 månader sedan gjorde vi pasteller i blått, rött och lila men denna gång blev det något mer färgstarkt!

Frisör Dorion.

Publicerad i Kunder, Video Taggar: , , , , , , , , , , , , , , ,